LEGENDA TVRDI: Novak Đoković nas je sve PREVARIO!
Novak Đoković, Foto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

otkud sad ovo?

LEGENDA TVRDI: Novak Đoković nas je sve PREVARIO!

Legenda tvrdi da ništa nije onako kao što izgleda

Objavljeno: 16:02h

Mnogi su zabrinuti zbog trenutne forme Novaka Đokovića, ali svi su saglasni u jednom, a to je da srpskog asa nikada ne treba otpisati, pogotovo kada je reč o najvećim turnirima.

Najbolji teniser sveta odlučio je da nastupi na turniru serije 250 u Ženevi, što je mnoge zbunilo, ali ne i one najiskusnije.

Razlog možemo pronaći u tome što Novak želi još neki meč "u nogama" pred glavni deo sezone.

Srbin brani titulu u Parizu, a na terenima Rolan Garosa će biti odigrane i Olimpijske igre gde konačno želi da osvoji dugo čekano zlato.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Andrea Rosito / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnji teniser, a sada teniski analitičar Aleks Koreča ne sumnja da će Đoković biti "pravi" kada to bude najpotrebije.

- Meni se čini da Novak Đoković čuva energiju za leto i Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US Open. Mislim da veoma dobro zna da će to biti zahtevan period, tako da posmatra telo, analizira sve u glavi. Definitivno mu je neophodna dobra prva nedelja da opet uđe u formu, da stekne neki ritam, dobije taj osećaj sa lopticom i propati neko vreme na nekom od tih mečeva u kojim se možda i ne oseća tako dobro, ali mora da ih prođe kako bi mu se vratilo samopouzdanje - rekao je Koreča.

Španac veruje da Novak može do titule na Rolan Garosu.

- Računam na Novaka. Naravno da dobro zna kako da se ponaša na slemovima. On je branilac trofeja. Voli da igra na tom terenu na Šatrijeu, tako da nisam zabrinut za njegovu formu. Nekako sam više zainteresovan da vidim kako će se nositi sa tom situacijom kada se ne bude osećao kako želi, ali opet ne sumnjam da će biti dobar - dodao je Aleks.

Aleks Koreča
Aleks Korečafoto: Victor Joly / AFP / Profimedia

Kaže da mu Ženeva može doneti mnogo na polju samopouzdanja.

- Ako bude u stanju da odigra dva ili tri meča, otiće na Rolan Garos u dobroj formi i definitivno sa samopouzdanjem. Radi se i o tim momentima kako osećate lopticu, kada morate da spasite brejk poen, kada servirate za meč, kada želite da znate gde da pošaljete lopticu servisom, gde da stojite na reternu. To možda nedostaje Novaku sada na šljaci, ali kako turnir bude išao i kako se mečevi budu odvijali, biće sve spremniji - zaključio je Koreča.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.